EN | NL | FR
Current Wings Quest 128
The Signal

Your computer might be in DANGER!!!!!

Post new topic Reply to topic

Author  Message 
Shaper
Lord of Dreams
LD4all addict
32
Posts: 3980
Joined: 14 Oct 2002
Last Visit: 19 Jun 2015
LD count: Many
Location: Quebec, Canada
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

Don't get me wrong, windows is nice (to me), I just wish they'd though more about backwards compatibility between XP and the earlier versions....I can't play half of my computer games anymore cry

back to top
Fadem
Dream Deity
Dream Deity
29
Posts: 575
Joined: 30 Jun 2005
Last Visit: 30 May 2018
LD count: Not Enough
Location: Netherlands, The
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

Josh Redstone wrote:
Don't get me wrong, windows is nice (to me), I just wish they'd though more about backwards compatibility between XP and the earlier versions....I can't play half of my computer games anymore cry



Download a Win 9x Emulator... they are out there, available 4 XP... Only I don't know where they are >_<.


back to top
Shaper
Lord of Dreams
LD4all addict
32
Posts: 3980
Joined: 14 Oct 2002
Last Visit: 19 Jun 2015
LD count: Many
Location: Quebec, Canada
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

I've tried that, but I can't run it full screen, and I have to reinstall all my old drivers, which I've misplaced.
If I get desparate enough I'll just put a windows 98 partition in my hard drive.


back to top
Hyprx
Staring into space..
Somniologist
29
Posts: 135
Joined: 09 Mar 2005
Last Visit: 09 Feb 2009
Location: New Zealand!
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

in XP you can also set programmes to run in compatibility mode for older windows versions,it works for most of my old games.

edit: (my r button's not working too well)


back to top
Shaper
Lord of Dreams
LD4all addict
32
Posts: 3980
Joined: 14 Oct 2002
Last Visit: 19 Jun 2015
LD count: Many
Location: Quebec, Canada
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

I tried that to, but the game I like most wont work that way, because it's incompatible with windows NT and thats what XP is based on.

back to top
Mohegan
Mond Tanz
LD4all addict
Posts: 3142
Joined: 11 Dec 2002
Last Visit: 11 Sep 2008
Location: Spiritual Forest - West Yorkshire
 
PostPosted: Wed 27 Jul, 2005  Reply with quote

I would not recommend Zone Alarm, it has been known to slow down cable/broadband connections. It totally messed up my system and i will never use it again.

McAfee (antivirus) messed up my TCP settings so once I uninstalled it I couldn't get online at all. argh.


-- I currently use Sygate Personal Firewall Pro - it's one of the best and most secure I have EVER used. (there is a free version) It maybe overly secure for the average user, but I much prefer it to Zone Alarm Sygate

Spybot I have, but I don't use it much, as I prefer Giant Anti-spyware. It beats the pants off of Adaware and Spybot. - Unfortunately Microsoft recently bought them out and are developing their own version.

For antivirus I use Avast I've used a few from F-secure, Mcafee, AVG and something I can't remember. Avast is my favorite, it even talks LOL.

Also here's something I use to clear space from temp files that normal cleaning won't work. I found the program when Windows XP ate 4gig of harddrive space for no reason that I couldn't recover. While it did work, it also recovered 400mb of space i didn't know was wasted with temp files and stuff.

East-Tec Eraser It's only a 30day trial - but I would suggest you give it a try. But before running the "privacy gaurd" (click advanced) make sure all the settings are how you want them so nothing is getting deleted that you want to keep - IE history for example.

The default settings will likely be fine for most, but never hurts to check. Worth a try - trust me.


back to top
Cid Silverwing
Paladin of The Light
cookie lover
28
Posts: 1274
Joined: 06 May 2005
Last Visit: 23 Dec 2016
Location: Norway
 
PostPosted: Wed 17 Aug, 2005  Reply with quote

I have Norton Antivirus 2004 (dated...) so nothing comes through. Should anything get through, it's fully deleted before it can do anything.

Spyware doctor may be good, but it kept blocking me from Hotmail so i had to uninstall it.


back to top
MorMor
No dreams left...
Dream Deity
30
Posts: 538
Joined: 02 Aug 2005
Last Visit: 02 Jun 2008
Location: Sweden
 
PostPosted: Wed 17 Aug, 2005  Reply with quote

Seriously. Just get Kerio personal fire wall and unninstall NAV and then your computer wont lagg nor get virusisnated.

back to top
Blue Tiger
Lucid Initiate
Lucid Initiate
Posts: 71
Joined: 30 Jul 2002
Last Visit: 26 Nov 2006
Location: Toronto, Ontario
 
PostPosted: Fri 19 Aug, 2005  Reply with quote

I have a progrma called Spyware Blaster. It actually prevents spyware and other things form installing on your comp and its free. http://www.javacoolsoftware.com/

back to top
Shaper
Lord of Dreams
LD4all addict
32
Posts: 3980
Joined: 14 Oct 2002
Last Visit: 19 Jun 2015
LD count: Many
Location: Quebec, Canada
 
PostPosted: Fri 19 Aug, 2005  Reply with quote

I am going to try that, thanks.

back to top
Scopio
Lucid Initiate
Lucid Initiate
Posts: 85
Joined: 16 Aug 2005
Last Visit: 25 Aug 2005
Location: England
 
PostPosted: Sat 20 Aug, 2005  Reply with quote

I use the new microsoft adware searching tool it works fine. Lately my computer has been going quite slow and freezing at times which is unusual as its a top of the line model neutral It turns out my little brother had a go at OVERCLOCKING! Bad Monkey Boy!!! I've turned everything back down i just hope the graphics card hasn't got brain damage sadblauw *hugs tower*

back to top
Dm7
Nonexist
cookie lover
Posts: 1932
Joined: 12 Dec 2002
Last Visit: 04 Oct 2007
Location: nonexist
 
PostPosted: Sat 20 Aug, 2005  Reply with quote

My computer slowly had my drivers deleted one by one... eventually my keyboard driver was deleted. Couldn't run it anymore.... that was my worse one so far... now I learned my lesson and have a lot of stuff you listed. smile I don't have firewall because I'm automatically protected by hardware firewall. smile So, be safe.. because it's not fun losing all files and reformat everything.

back to top
Mohegan
Mond Tanz
LD4all addict
Posts: 3142
Joined: 11 Dec 2002
Last Visit: 11 Sep 2008
Location: Spiritual Forest - West Yorkshire
 
PostPosted: Sat 20 Aug, 2005  Reply with quote

Scopio wrote:
I use the new microsoft adware searching tool it works fine. Lately my computer has been going quite slow and freezing at times which is unusual as its a top of the line model neutral It turns out my little brother had a go at OVERCLOCKING! Bad Monkey Boy!!! I've turned everything back down i just hope the graphics card hasn't got brain damage sadblauw *hugs tower*


Heh. Try putting a password on the bios screen so no-one can mess around and overclock it.


back to top
Scopio
Lucid Initiate
Lucid Initiate
Posts: 85
Joined: 16 Aug 2005
Last Visit: 25 Aug 2005
Location: England
 
PostPosted: Sat 20 Aug, 2005  Reply with quote

No he downloaded some sort of software to get around that lmao!!!

back to top
Jacobite
Lucid Initiate
Lucid Initiate
31
Posts: 78
Joined: 14 Aug 2005
Last Visit: 17 May 2008
 
PostPosted: Sat 20 Aug, 2005  Reply with quote

damm ash hes gd lol

back to top
Display posts from previous:
Post new topic Reply to topic

print  

All times are GMT + 2 Hours
Jump to:  


Powered by phpBB
LD4all ~ spreading the art and knowledge of lucid dreaming online since 1996 ~